ناسا برای ساخت اولین شبکه تلفن همراه روی کره ماه شرکت نوکیا را انتخاب کرده است.
این سازمان فضایی هفته گذشته اعلام کرد ۱۴ شرکت را برای توسعه فناوری انتخاب کرده تا امکان انجام مأموریتهای فضایی کره ما تا پایان دهه جاری فراهم شود.
بودجهای بیش از ۳۷۰ میلیون به تعدادی از شرکتها اختصاص داده شده که در این میان نوکیا آمریکا ۱۴.۱ میلیون دلار گرفته است.
این شبکه امکان انتقال دادهها، از جمله فرمانهای اجرایی و کنترلی، جابهجایی روباتهای ماه از راه دور، و دریافت تصاویر ویدیویی کیفیت بالا را فراهم خواهد کرد.
به گفته نوکیا، از طریق این شبکه بیسیم، فضانوردان به صورت صوتی و تصویری در تماس خواهند بود و به مبادله دادههای بیومتریک میپردازند.
ایجاد شبکه روی ماه چالشهای بیشتری نسبت به همین کار روی زمین دارد اما نوکیا میگوید، تجهیزاتی که در اختیار دارد طوری طراحی شده که هم در شرایط دشوار پرتاب به فضا از خود مقاومت نشان میدهند و هم در فضای خارج از جو قابل استفاده هستند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نوکیا همچنین قصد دارد به موقع از سیستم ۴جی به ۵جی تغییر کند.
به گفته مارکوس ولدون، رئیس بخش فناوری نوکیا: «ما با استفاده از تجربه غنی و موفق خود در فناوری فضایی، از پیشگامی در ارتباطات ماهوارهای گرفته تا کشف پرتو ریزموج کیهانی حاصل از بیگبنگ (انفجار عظیم)، حالا به ساخت اولین شبکه ارتباطی روی کره ماه میپردازیم.»
این بیانیه میافزاید: «شبکههای ارتباطی مطمئن، پایدار و پرظرفیت کلید اصلی حفظ حضور انسان در سطح کره ماه خواهد بود.»
بر اساس این طرح، در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ پروازهای آزمایشی انجام خواهد شد و پس از آن فضانواردان در سال ۲۰۲۴ به مأموریت فضایی خواهند رفت.
ناسا پس از احداث پایگاه انسانی روی کره ماه، قصد دارد از آن برای انجام تحقیقات و اکتشافات روی کره مریخ استفاده کند.
به گفته جیم برایدنستاین، مدیر اداری ناسا: «ما برای اکتشافات علمی، مزایای اقتصادی، و تشویق نسل جدیدی از کاوشگران، داریم به ماه برمیگردیم و همزمان با ساخت یک وضعیت پایدار برای حضور در ماه، برای اولین حضور انسان روی کره مریخ دور خیز میکنیم.»
اولین بار نیست که ناسا اقدام به راهاندازی شبکه موبایل روی کره ماه میکند.
نوکیا و ودافون در سال ۲۰۱۸ با همکاری ناسا دکلهای بسیار سبک موبایل را آزمایش و از طریق فضاپیمای اسپیساکس فالکون۹ به فضا پرتاب کردند، ولی این طرح هیچوقت به سرانجام نرسید.
© The Independent